UKUSNE VANILICE! Tradicionalan recept koji se ne zaboravlja!

Shutterstock

19:49 Recepti 0

informer.rs | 23. 06. 2022.

UKUSNE VANILICE! Tradicionalan recept koji se ne zaboravlja!

Čuvene tradicionalne vanilice su spojene džemom i uvaljane u prah šećer. Ukus i miris ovog mekanog kolača sa domaćim džemom mnoge podseća na detinjstvo i praznike, a ovaj recept za vanilice je baš onakav kako su ih nekad pravile naše bake


Sastojci:

200 g masti

4 kašike šećera
1 žumance
1 jaje
500 g brašna
200 g šećera u prahu za posipanje
džem po ukusu

Printscreen You Tube

Vanilice

Priprema:

Mast stavite u duboku posudu, pa dobro umutite, da dobijete gotovo penastu strukturu. Limun iscedite i narendajte koru, pa je dodajte u mast zajedno sa žumancetom i celim jajetom. Sipajte brašno i šećer, pa zamesite testo i ostavite 30 minuta da se odmori.  Na radnu površinu prospite malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar. Modlom za kolače vadite "pogačice", odnosno polovine vanilica. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Pečene vanilice mažite pekmezom i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. 

BONUS VIDEO:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.