
Shutterstock
KOMPOT od BRESKVI sa VANILOM! Domaća poslastica koja sigurno neće dočekati zimu!
Jednostavan i dobro provereni recept koji će svakom uspeti, čak i početnicima u pripremi zimnice. Dovoljno je nekoliko sastojka, a uživanje je zagarantovano...
Sastojci:
četiri kilograma breskvi Shutterstock
kilogram šećera
sok od manjeg limuna
četvrtina štapića vanile po tegli (opciono)
Priprema:
Breskve oguliti, očistiti od koštica, pa iseći na polovine ili četvrtine. Složiti u prethodno sterilisane tegle, dodati vanilu. Skuvati sirup od šećera, limuna i dve litre vode, sipati u tegle da breskve ogreznu, pa dobro zatvoriti. Na dno šerpe staviti platnenu krpu, te preko nje poređati tegle, vodeći računa da se ne dodiruju. Sipati vodu do vrha tegli i kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da ključa. Smanjiti temperaturu i lagano krčkati još 15-20 minuta.
Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
iće&piće | Nedelja, 19. 06. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 15. 06. 2022.
-
informer.rs/bonapeti.rs | Ponedeljak, 13. 06. 2022.
-
ljubav&zdravlje/N.L. | Nedelja, 12. 06. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 06. 06. 2022.