
Shutterstock
KAO ŠTO SU PRAVILE NAŠE BAKE! Spremite SLATKO od višanja - bolje je od kupovnog!
Umesto da kupite slatko od višanja u prodavnici, vrlo lako ga možete napraviti i sami, kod kuće
Kupovni proizvodi imaju svoje draži, ali ništa ne može da se poredi sa onim što sami napravite.



Predlažemo vam da u vašem frižideru uvek imate makar jednu teglicu domaćeg slatka od višanja, koji možete koristiti za filovanje palačinki, kao slatki preliv za razna jela, ili jednostavno, namazati na parče hleba kad vam se prijete nešto slatko.
SASTOJCI:
- kilogram višanja
- kilogram šećera
- litar vode
- kašika soka od limuna
- pola kašičice ekstrakta vanile
PRIPREMA:


U šerpu sipati vodu, dodati šećer, pa kuvati na umerenoj temperaturi uz mešanje dok ne počne da ključa i dok se šećer ne istopi. Zatim dodati oprane i očišćene višnje, sok od limuna i ekstrakt vanile, ovlaš promešati, pa kuvati još 20-30 minuta, odnosno dok se ne dobije slatko željene gustine. Sipati u prethodno sterilisane tegle i čuvati na suvom i tamnom mestu.
BONUS VIDEO: