
Shutterstock
TELEĆE KOLENICE na ITALIJANSKI NAČIN! Sjajan ručak za celu porodicu!
Ovo planetarno vrlo popularno jelo priprema se vrlo lako, a mi još nismo sreli osobu kojoj se nije svidelo. Može se praviti i od junećih kolenica, ali uz duže kuvanje... Uživajte!
Sastojci:



120 g pančete Shutterstock
1,5 kg teleće kolenice
pola šolje iseckane šargarepe
pola šolje iseckanog celera
šolja i po graška
glavica crnog luka
četiri čena belog luka
šolja belog vina
dve šolje bistre pileće supe
majčina dušica
malo brašna
so, biber, ulje
Priprema:
U većoj šerpi na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckanu pančetu, pa je izvaditi i staviti sa strane. Kolenicu iseći na deblje komade, začiniti, uvaljati u brašno, pa pržiti na istoj masnoći po pet minuta sa svake strane. Prebaciti na tanjir sa slaninom, a u šerpu ubaciti šargarepu, celer, crni i beli luk, te mešati desetak minuta. Vratiti kolenicu i slaninu, začiniti majčinom dušicom, preliti vinom i supom, pa smanjiti vatru, poklopiti i lagano krčkati 75 minuta. Dodati grašak, kuvati još deset minuta, pa poslužiti.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs/zena.blic.rs | Nedelja, 26. 06. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 26. 06. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 26. 06. 2022.