RIŽOTO sa LIGNJAMA i ŠKAMPIMA! Savršen obrok za vrele letnje dane!

Shutterstock

16:38 Recepti 0

iće&piće | 03. 07. 2022.

RIŽOTO sa LIGNJAMA i ŠKAMPIMA! Savršen obrok za vrele letnje dane!

Ako ne volite da pipkate morske plodove ili nemate vremena da se bakćete sa čišćenjem, kupite već sređene pa ih iskoristite za ovaj rižoto...

Sastojci: 

maslinovo ulje
glavica crnog luka
dva čena belog luka
pola šolje belog vina
šolja pirinča
četiri šolje bistre pileće supe
400 g očišćenih lignji
200 g repova škampa
pola crvene paprike babure
so, biber, peršun

Shutterstock

Rižoto sa lignjama i škampima

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, dodati izgnječen beli luk i mešati još pola minuta. Potom ubaciti pirinač, mešati dva minuta, preliti vinom i krčkati dok alkohol ne ispari. Potom dodati iseckanu papriku i postepeno dodavati supu i mešati dok pirinač ne omekša i ne upije svu tečnost. Zatim dodati iseckane lignje i repove škampa, mešati još pet minuta, začiniti po ukusu i odmah poslužiti.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.