TALJATELE s BUKOVAČOM! Jednostavan, a tako dobar ručak!

Shutterstock

14:46 Recepti 0

iće&piće | 04. 07. 2022.

TALJATELE s BUKOVAČOM! Jednostavan, a tako dobar ručak!

Testenina je uvek praktičan izbor ako želite da vam se ručak brzo nađe na stolu, a bukovače su glavna zvezda ove paste sa paradajzom i parmezanom... Uživajte!

Sastojci: 

300 g taljatela
pola šolje maslaca
500 g bukovača
šolja pavlake za kuvanje
četiri mlada luka
šolja čeri paradajza
četvrt šolje parmezana
so, biber, peršun

Shutterstock

Taljatele s bukovačom

Priprema: 

Taljatele skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. U većem tiganju na umerenoj temperaturi otopiti maslac, pa ubaciti iseckane pečurke i pržiti uz mešanje pet-šest minuta. Posoliti, pobiberiti i začiniti peršunom, mešati još minut, te preliti pavlakom za kuvanje. Kad proključa, dodati oceđene špagete, sjediniti, krčkati još nekoliko minuta, pa posuti parmezanom i poslužiti sa čeri paradajzom.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.