• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2022

11:20

KOLAČ SA ŠLJIVAMA! Mekan i sočan, a lako se sprema

Recepti

KOLAČ SA ŠLJIVAMA! Mekan i sočan, a lako se sprema

Podeli vest

Napravite ukusan kolač sa šljivama za koji vam ne treba puno sastojaka, a uspeva i početnicima

Sastojci:

dva jajeta
1,5 čaša (180 ml) šećera
dve čaše brašna
50 g maslaca

kesica praška za pecivo
kisela pavlaka (180 ml)
decilitar jogurta
500 g šljiva
malo cimeta

Foto: Pixabay

Kolač sa šljivama

Priprema:

Jaja penasto umutite sa šećerom i maslacem, pa dodajte pavlaku i i jogurt.

U smesu polako dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo uz konstantno mešanje da se ne bi napravile grudvice. Šljive operite i presecite na polovine.

Smesu izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno podmazali maslacem i posuli brašnom. Polovine šljiva rasporedite po vrhu smese i pospite s malo cimeta u prahu. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 1 godinu

Super je, pravim sličan, može i manje pavlake, a više jogurta, kad kako imam... Odozgo naseckam šljive, lepše mi je nego polutke. Pravim ga prvo sa višnjama, pa trešnje, kajsije kada dođu, a sada sa šljivama. Uvek je extra. ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija