• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

14.08.2022

11:00

ŠPAGETE sa PESTOM, brokolijem i ĆUFTICAMA! Brzi letnji ručak!

Shutterstock

Recepti

ŠPAGETE sa PESTOM, brokolijem i ĆUFTICAMA! Brzi letnji ručak!

Podeli vest

Ako vam je pomalo dosadila pasta u paradajz sosu, evo nešto drugačije ideje - sa pestom, brokolijem i ćufticama od mlevene piletine... Uživajte!

Sastojci:

300 g špageta
šolja pesto sosa
glavica brokolija

600 g mlevene piletine
veće jaje
šolja prezli
pola šolje parmezana
dve kašike ulja
čen belog luka
so, biber, peršun

Foto: Shutterstock

Špagete sa pestom, brokolijem i ćuftama

Priprema:

U činiji sjediniti mlevenu piletinu, jaje, prezle, parmezan, ulje, izgnječen čen belog luka, so, biber i peršun. Od dobijene smese formirati ćufte i staviti u frižider da odstoje 30 minuta. Potom ih ispržiti u vrelom ulju, da porumene sa svih strana. Špagete u međuvremenu skuvati u slanoj, ključaloj vodi, a brokoli iseći na cvetove i kratko blanširati. Oceđene špagete pomešati sa pestom, dodati brokoli i ćufte, sjediniti i poslužiti.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija