DOMAĆE prhke KIFLICE sa MAKOM! Svi će se otimati za još!

Shutterstock

21:00 Recepti 0

iće&piće | 14. 08. 2022.

DOMAĆE prhke KIFLICE sa MAKOM! Svi će se otimati za još!

Jedan stari, brzinski recept koji će ukusom zadovoljiti sve prave makoljupce. Ove kiflice su bogate filom, prhke, mekane i tope se u ustima... Uživajte!

Sastojci:

375 g brašna
prašak za pecivo
150 g maslaca
veće jaje
60 g šećera u prahu
sok i kora pola limuna
75 ml mleka

Za fil:

200 g mlevenog maka

120 g šećera
110 ml mleka
rendana kora limuna

Shutterstock

Domaće kiflice sa makom

Priprema:

U posudi za mešanje sjediniti brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati maslac isečen na kockice, pa utrljati rukama da se dobije mrvičasta smesa. Dodati jaje, sok i koru limuna, pa postepeno dodavati mleko i zamesiti testo. Uviti u foliju i ostaviti u frižideru da odstoji sat vremena. Za fil skuvati mleko sa šećerom, pa skloniti s vatre i umešati mak i koru limuna. Testo podeliti na tri dela, svaki razvaljati na krug, iseći osam trouglova, pa filovati i zaviti kiflice. Peći u rerni na 180 stepeni dok kiflice ne porumene.

Uživajte!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.