• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

24.07.2022

17:28

PIROŠKE sa MESOM! Neodoljiv miris mekanog peciva!

Shutterstock

Recepti

PIROŠKE sa MESOM! Neodoljiv miris mekanog peciva!

Podeli vest

Iako recept za piroške s mesom nije od onih najbržih, piroške su od onih najukusnijih - hrskave spolja i meke, vazdušaste iznutra... Uživajte!

Sastojci:

350 g brašna

150 g krompir-pirea
kesica suvog kvasca
150 ml mleka
kašičica šećera
50 g svinjske masti
dva žumanceta
200 g mlevenog mesa
manja glavica crnog luka
so, biber, začini, ulje

Foto: Shutterstock

Piroške sa mesom

Priprema:

Crni luk sitno iseckati i kratko propržiti u tiganju na malo vrelog ulja. Dodati meso, pržiti uz mešanje dok ne porumeni sa svih strana i dok ne ispari tečnost, pa posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Poklopiti i skloniti sa vatre. U mlakom mleku razmutiti kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa ostaviti da proradi. Brašno sjediniti sa krompir-pireom, žumancima, mašću i kašičicom soli, dodati kvasac sa mlekom, te zamesiti testo. Razvući oklagijom, pa seći na kvadratiće. Na svaki komad testa staviti malo fila, pa preklopiti i formirati piroške. Pržiti u tiganju u vrelom ulju dok piroške ne porumene sa svih strana.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija