• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

14.08.2022

08:00

SALAMA od ČOKOLADE i LEŠNIKA! Slatko malo zadovoljstvo!

Shutterstock

Recepti

SALAMA od ČOKOLADE i LEŠNIKA! Slatko malo zadovoljstvo!

Podeli vest

Nemojte da vas naziv ovog slatkiša zavara, jer nije u pitanju klasična salama, već ona od čokolade, biskvita i lešnika. Pravi se bez pečenja za samo desetak minuta, uživajte!

Sastojci: 

250 g čokolade za kuvanje
250 g biskvita
100 g maslaca

150 g šećera
tri veća jajeta
dve kašike ruma
dve kašike kakao-praha
200 g lešnika
dve kašike šećera u prahu

Foto: Shutterstock

Salama od čokolade i lešnika

Priprema: 

Čokoladu istopiti na pari, a biskvite izlomiti rukama na komadiće. Maslac mikserom umutiti sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje. Potom dodati rum. Kakao umešati u čokoladu, pa dobijenu smesu sjediniti sa smesom od žumanaca. Na kraju umešati lešnike i biskvit, sjediniti, pa ohladiti u frižideru dvadesetak minuta. Potom rukama formirati salamu, posuti je šećerom u prahu, pa poslužiti.

Uživajte! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija