
Shutterstock
DŽEM OD SMOKAVA! Uštedećete 400 dinara, a domaći će biti bolji nego KUPOVNI
Kupovni džem od smokava koštaće vas 700 dinara, a ako napravite domaći uštedećete čak 400 dinara. Ukusni namaz je idealan za doručak ili užinu
SASTOJCI:
kilogram smokava



400 g šećera
sok i rendana kora limuna

Shutterstock
PRIPREMA:
Smokve oprati, očistiti, iseći na četvrtine, pa staviti u šerpu sa debljim dnom.
Dodati 150 mililitara vode, kuvati desetak minuta na umerenoj vatri, dodati šećer, sok i rendanu koru pomorandže, pa kuvati uz mešanje još desetak minuta da se džem zgusne.
Skloniti sa ringle, sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i ostaviti da se ohladi.


bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Subota, 30. 07. 2022.
-
Iće i piće | Četvrtak, 28. 07. 2022.