PILE PUNJENO PIRINČEM i PEČURKAMA! Sjajan ručak za celu porodicu!

Shutterstock

11:18 Recepti 0

iće&piće | 08. 08. 2022.

PILE PUNJENO PIRINČEM i PEČURKAMA! Sjajan ručak za celu porodicu!

Kada se fantastičan ukus piletine pomeša sa pečurkama, pirinčem i mlevenim mesom, dobija se jelo koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim... Uživajte!

Sastojci: 

veće pile
200 g obarenog pirinča
glavica crnog luka
200 g mlevene svinjetine
300 g šampinjona
maslinovo ulje
100 g otopljenog maslaca
so, biber

Shutterstock

Pile punjeno pirinčem i pečurkama

Priprema: 

U tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati mleveno meso, šampinjone, so i biber. Mešati na umerenoj temperaturi dok meso ne porumeni, dodati pirinač, sve dobro sjediniti, te skloniti sa vatre i malo prohladiti. Pile napuniti pripremljenom smesom i privezati batake. Posoliti i pobiberiti, staviti u pleh, preliti otopljenim maslacem, pa peći u rerni na 200 stepeni 60-70 minuta.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.