MARINIRANA SKUŠA sa KUKURUZOM! Apoteka iz mora!

Shutterstock

19:30 Recepti 0

iće&piće | 08. 08. 2022.

MARINIRANA SKUŠA sa KUKURUZOM! Apoteka iz mora!

Skuša je iz familije plavih riba. Dakle, bogata je proteinima i omega-3 masnim kiselinama, te je s pravom je zovu čuvarom našeg kardiovaskularnog sistema...

Sastojci: 

četiri fileta skuše
tri kašike soja sosa
kašičica rendanog đumbira
čen belog luka
dva manja limuna
dve kašike maslinovog ulja
600 g kukuruza šećerca
malo mirođije i peršuna
so, biber

Shutterstock

Tekst potpisa

Priprema: 

Pomešati soja sos, đumbir, izgnječeni beli luk, sok od jednog limuna i maslinovo ulje, pa preliti filete skuše i ostaviti da se mariniraju sat vremena. Posoliti i pobiberiti, te peći na roštilju ili u gril tiganju na umerenoj vatri po pet minuta sa svake strane. U međuvremenu skuvati kukuruz u slanoj, ključaloj vodi, da omekša, te ocediti, preliti sokom preostalog limuna, posoliti i začiniti peršunom i mirođijom. Poslužiti dok je toplo, uz mariniranu skušu.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.