Kremasti RIŽOTO sa PRŠUTOM i PARMEZANOM! Topi se u ustima!

Shutterstock

16:03 Recepti 0

iće&piće | 08. 08. 2022.

Kremasti RIŽOTO sa PRŠUTOM i PARMEZANOM! Topi se u ustima!

Rižoto, koliko god fensi zvučao, je najporstije i najukusnije jelo koje možete spremiti kod kuće i pokupiti sve moguće komplimente svojih ukućana... Uživajte!

Sastojci: 

dve kašike maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
tri čena belog luka
tri šolje pirinča
šolja šardonea
litar i po bistre pileće supe
pola šolje pavlake za kuvanje
šolja parmezana
150 g pršute
so, biber

Shutterstock

Kremasti rižoto sa pršutom i parmezanom

Priprema: 

U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, te kratko propržiti sitno seckan crni luk. Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti ispran i oceđen pirinač, pržiti dva minuta uz neprekidno mešanje, pa preliti šardoneom. Kuvati dok alkohol ne ispari, naliti sa dve kutlače supe i mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postepeno dodavati supu i krčkati dok pirinač ne omekša. Zatim dodati pavlaku za kuvanje, parmezan i iseckanu pršutu, začiniti po ukusu, mešati još dva-tri minuta, pa poslužiti. 

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.