PEČURKE PUNJENE POVRĆEM! Ukusna večera koja je gotova za samo 20 minuta

Shutterstock

22:22 Recepti 0

Iće i piće | 19. 08. 2022.

PEČURKE PUNJENE POVRĆEM! Ukusna večera koja je gotova za samo 20 minuta

Ukoliko ste raspoloženi za lagani letnji obrok, mi vam preporučujemo punjene pečurke sa povrćem

SASTOJCI:

600 g većih šampinjona

glavica crnog luka
šargarepa, tikvica
crvena i žuta paprika
dva paradajza
maslinovo ulje
pola šolje parmezana
pola šolje rendane gaude
so, biber, začini

Shutterstock

Pečurke

PRIPREMA:

Pečurke oprati, prosušiti, odstraniti im drške, pa ih sitno iseckati. Šargarepu, tikvicu, paprike i paradajz iseći na što manje kockice. U tiganju na malo ulja kratko propržiti sitno isečen crni luk i drške pečuraka, pa dodati preostalo povrće.

Dinstati desetak minuta, dok povrće ne omekša i dok ne ispari višak tečnosti. Zatim posoliti, pobiberiti i umešati parmezan, pa skloniti s vatre.

Pečurke napuniti pripremljenom smesom, poslagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, posuti rendanom gaudom, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.