• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/thekitchn.com

19.09.2022

18:59

Savet KUVARICE! Isprobajte ovaj TRIK za uvek SOČNO i mekano MLEVENO MESO!

pexels.com

Recepti

Savet KUVARICE! Isprobajte ovaj TRIK za uvek SOČNO i mekano MLEVENO MESO!

Podeli vest

Dok se priprema, mleveno meso ispušta puno tečnosti, pa je teško postići lepu karamelizaciju i zapečenost, ali ovaj će trik će rešiti taj problem...

Bilo da punite povrće mlevenim mesom ili pečete ćevape i pljeskavice, meso prethodno pospite sodom bikarbonom, savetuje kuvarica i autorka gastro tema Sara Tane.

- Na 450 grama mlevenog mesa dodajte četvrtinu kašičice sode bikarbone i ostavite tako meso 15 minuta pre pripreme - savetuje Sara.

- Mlevena junetina tokom pečenja ispušta puno tečnosti, pa je teško postići lepu karamelizaciju i zapečenost mesa. Neki kuvari rešavaju tu poteškoću pečenjem mlevenog mesa u manjim količinama, ali trik sa sodom bikarbonom rešava taj problem - kaže Sara dodajući kako se u osnovi radi o tome da viši pH sode bikarbone sprečava vezivanje proteina i samim time gubitak tečnosti.

Foto: unsplash.com

Ovaj trik može da se primeni na sva mesa

- Osim s junetinom, trik bi trebalo da radi i s ćuretinom, piletinom, jagnjetinom ili čak kobasicama - kaže Sara i dodaje kako soda bikarbona ne samo da sprečava ispuštanje tečnosti, nego čini meso sočnim i mekanim bez gumene teksture. Tekučnosti će ipak biti, ali većim delom radi o otopljenoj masnoći, piše portal The Kichn.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija