STARINSKI RECEPT ZA ZIMNICU BEZ KONZERVANSA! Ovako su naše bake spremale CEPKANU PAPRIKU

bakina kuhinja

11:25 Recepti 0

J.I. | 05. 10. 2022.

STARINSKI RECEPT ZA ZIMNICU BEZ KONZERVANSA! Ovako su naše bake spremale CEPKANU PAPRIKU

Sezona zimnice je počela, a mi vam otkrivamo starinski recept za zimnicu bez konzervansa. Svaka iskusna domaćica u Srbiji treba da zna kako se pravi cepkana paprika

Potrebno je:

5 kg paprike

5 kašika sirćeta alkoholnog
1 kašika soli morske
1 glavica belog luka 
   celerov list 
100 ml. ulja

Shutterstock

Zimnica



Priprema: 


Papriku ispeći na plotni, pa očistiti je i izvaditi seme. Papriku iscepkati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat.

U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje pržiti papriku i dodati so . Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.

Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni C 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra - dan da se ohlade, pa ih složiti na police sa ostalom zimnicom.   

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.