NA OVAJ NAČIN SE PRAVI KISELI KUPUS VEĆ 40 GODINA! Iskusna domaćica otkriva kako da vam se ZIMNICA NE POKVARI

printscreen

08:18 Recepti 0

informer.rs | 07. 10. 2022.

NA OVAJ NAČIN SE PRAVI KISELI KUPUS VEĆ 40 GODINA! Iskusna domaćica otkriva kako da vam se ZIMNICA NE POKVARI

Iskusna kuvarica Jelena Lela Petrović iz Jagodine otkrila je čitaocima Informera kako da ukisele kupus, a da im se ne pokvari

Mlade domaćice često muku muče kada prave kiseli kupus, jer im se kvari. Zato vam preporučujemo da isprobate provereni recept koji se koristi već 40 godina.

Potrebno je:

20 kg kupusa
750 gr soli
30 l vode 

printscreen

Kiseli kupus

Priprema:

Kupus očistiti, izdubiti koren i poređati u bure. U kofu sipati 10 l vode i 250 -300gr soli (ako volite slanije), dobro izmešajte i sipajte u bure.

To isto ponoviti dok se bure ne napuni. Na kupus staviti pritiskač i odozgo nekakav kamen ili težu flašu sa vodom. Pokriti.

Kupus treći dan pretočiti i to raditi jos tri puta svaki drugi dan. Zatim ga ostaviti da se lepo ukiseli.  


bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.