
printscreen
NA OVAJ NAČIN SE PRAVI KISELI KUPUS VEĆ 40 GODINA! Iskusna domaćica otkriva kako da vam se ZIMNICA NE POKVARI
Iskusna kuvarica Jelena Lela Petrović iz Jagodine otkrila je čitaocima Informera kako da ukisele kupus, a da im se ne pokvari
Mlade domaćice često muku muče kada prave kiseli kupus, jer im se kvari. Zato vam preporučujemo da isprobate provereni recept koji se koristi već 40 godina.



Potrebno je:
20 kg kupusa printscreen
750 gr soli
30 l vode
Priprema:
Kupus očistiti, izdubiti koren i poređati u bure. U kofu sipati 10 l vode i 250 -300gr soli (ako volite slanije), dobro izmešajte i sipajte u bure.
To isto ponoviti dok se bure ne napuni. Na kupus staviti pritiskač i odozgo nekakav kamen ili težu flašu sa vodom. Pokriti.


Kupus treći dan pretočiti i to raditi jos tri puta svaki drugi dan. Zatim ga ostaviti da se lepo ukiseli.
bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Četvrtak, 06. 10. 2022.
-
informer.rs | Četvrtak, 06. 10. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 05. 10. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 05. 10. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 05. 10. 2022.
-
Iće i piće | Sreda, 05. 10. 2022.