• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.10.2022

21:30

JESENJA POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA! Pripremite pitu koje su pravile naše bake

Recepti

JESENJA POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA! Pripremite pitu koje su pravile naše bake

Podeli vest

Jesen je idealno doba za uživanje u raznim specijalitetima od bundeve, jer se ova namirnica lako kombinuje uz meso, voće ili povrće. Predlažemo vam recept koje su koristile i naše bake

SASTOJCI:

kilogram bundeve

500 g kora za pitu

250 g šečera

100 ml vode

100 ml ulja

šećer u prahu za posipanje

Foto: Pixabay

PRIPREMA: 

Očistite bundevu, pa je izrendajte. Dodajte šećer i promešajte. Kore podelite na četiri dela, tako da svakom delu pripadne po četiri kore. Prvu koru premažite uljem, pa preko stavite drugu koru koju ćete premazati vodom. Nakon toga stavite i treću koru preko koje ćete dodati kombinaciju vode i ulja. Preko stavite četvrtu koru, a onda i fil od bundeve i šećera. Lagano urolajte da vam ne bi iscurio fil. Rolatić stavite i podmazan pleh i isti postupak ponovite sa ostalim materijalom. Sve rolate premažite uljem i stavite da se peku na 180 stepeni dok ne porumene. Ohlađenu bundevaru isecite i pospite šećerom u prahu. Služite uz kafu.

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija