
bakina kuhinja
NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆU POGAČU! Iskusna domaćica otkriva kako se PRAVI - mekana kao duša (VIDEO)
Iskusna kuvarnica iz Jagodine Jelena Petrović otkriva kako se pravi domaća pogača. Umesto da kupujete hleb u pekari, vreme je da se oprobate u pravljenju mekane pogače
Potrebno je:
600-700 gr. brašna



30 gr. kvasca
300 ml. mleka
100 gr maslaca
50 ml. ulja
so malo šećera
1 žimance
susam

bakina kuhinja
Priprema:
U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom, šećera dodati, DVA jaja , ulje, zatim ostatak mleka dodati brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo.
Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti. Premazati omekšanim maslacom. Urolovati.
Seći rolate i ređati u podmazan pleh. U sredinu kombinujte šta želite. Ostavite pogaču da malo naraste, pa namažite žumancetom i pospite susamom.
Peći na 200 stepeni 45 min. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.
bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
iće&piće | Ponedeljak, 21. 11. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 21. 11. 2022.
-
ljubav/zdravlje/coolinarika | Ponedeljak, 21. 11. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 21. 11. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 20. 11. 2022.
-
ljubav/zdravlje/coolinarika | Nedelja, 20. 11. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 20. 11. 2022.
-
ljubav/zdravlje/coolinarika | Nedelja, 20. 11. 2022.