NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆU POGAČU! Iskusna domaćica otkriva kako se PRAVI - mekana kao duša (VIDEO)

bakina kuhinja

09:15 Recepti 0

informer.rs | 22. 11. 2022.

NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆU POGAČU! Iskusna domaćica otkriva kako se PRAVI - mekana kao duša (VIDEO)

Iskusna kuvarnica iz Jagodine Jelena Petrović otkriva kako se pravi domaća pogača. Umesto da kupujete hleb u pekari, vreme je da se oprobate u pravljenju mekane pogače

Potrebno je:

600-700 gr. brašna

2 jaja
30 gr. kvasca
300 ml. mleka
100 gr maslaca
50 ml. ulja
so malo šećera
1 žimance
susam

bakina kuhinja

Pogača



Priprema:


U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom, šećera dodati, DVA jaja , ulje, zatim ostatak mleka dodati brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo. 

Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti. Premazati omekšanim maslacom. Urolovati. 

Seći rolate i ređati u podmazan pleh. U sredinu kombinujte šta želite. Ostavite pogaču da malo naraste, pa namažite žumancetom i pospite susamom.

Peći na 200 stepeni 45 min. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.

bonus video:

 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.