• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2023

19:30

STARINSKI RECEPT ZA PROJU! Najbolja zamena za BELI HLEB

Recepti

STARINSKI RECEPT ZA PROJU! Najbolja zamena za BELI HLEB

Podeli vest

Ukoliko vam se jede nešto, a nemate ideju šta da pravite, domaća proja je uvek odličan izbor

Sastojci:

400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
220 ml mlake vode
1/ 2 kesice praška za pecivo
mast za podmazivanje

1 ravna kašičica soli
mast za podmazivanje

Foto: Foto: pexels.com

Proja

Priprema:

U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.

Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi. Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija