
Shutterstock
PILEĆI KARI sa KOKOSOM! Jednostavno se i brzo sprema!
Kari je najkraće rečeno pileći paprikaš na indijski način. Pravi se sa kokosovim mlekom i mnogo više začina poput karija, đumbira, ljute papričice... Uživajte!
Sastojci:



400 g pilećeg filea Shutterstock
dva inćuna
pola šolje kokosovog mleka
ljuta papričica
četvrt praziluka
malo karija
100 ml bistre pileće supe
komadić đumbira
dve kašike soja-sosa
so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan praziluk i ljutu papričicu. Dodati rendani đumbir, kari, inćune i piletinu isečenu na kockice, posoliti i pobiberiti, pa pržiti uz mešanje dok meso ne dobije lepu boju. Potom ga preliti supom, kokosovim mlekom i soja-sosom i krčkati dok se ne zgusne. Poslužiti dok je toplo uz kuvani pirinač.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
iće&piće | Nedelja, 22. 01. 2023.
-
iće&piće | Nedelja, 22. 01. 2023.
-
Iće i piće | Nedelja, 22. 01. 2023.