PILEĆI KARI sa KOKOSOM! Jednostavno se i brzo sprema!

Shutterstock

22:15 Recepti 0

iće&piće | 24. 01. 2023.

PILEĆI KARI sa KOKOSOM! Jednostavno se i brzo sprema!

Kari je najkraće rečeno pileći paprikaš na indijski način. Pravi se sa kokosovim mlekom i mnogo više začina poput karija, đumbira, ljute papričice... Uživajte!

Sastojci: 

400 g pilećeg filea
dva inćuna
pola šolje kokosovog mleka
ljuta papričica
četvrt praziluka
malo karija
100 ml bistre pileće supe
komadić đumbira
dve kašike soja-sosa
so, biber, maslinovo ulje

Shutterstock

Pileći kari sa kokosom

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan praziluk i ljutu papričicu. Dodati rendani đumbir, kari, inćune i piletinu isečenu na kockice, posoliti i pobiberiti, pa pržiti uz mešanje dok meso ne dobije lepu boju. Potom ga preliti supom, kokosovim mlekom i soja-sosom i krčkati dok se ne zgusne. Poslužiti dok je toplo uz kuvani pirinač.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.