• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

01.08.2016

10:06

(VIDEO) NASA NAS TRAUMIRA: Asteroid Beni ide ka Zemlji!

Zanimljivosti

(VIDEO) NASA NAS TRAUMIRA: Asteroid Beni ide ka Zemlji!

Podeli vest

Asteroid nazvan Beni, može se videti sa Zemlje kada prolazi kroz našu orbitu svakih šest godina

Beni ima prečnik 500 metara i 2135. godine će proći tačno između Zemlje i Meseca. 

 - Taj prolazak između Zemlje i Meseca 2135. godine, će ovaj asteroid potencijalno usmeriti na putanju ka samoj Zemlji, kasnije u tom veku -  izjavio je profesor planetarnih nauka na Univerzitetu Arizona, Dante Laureta

(VIDEO) NEVEROVATNO OTKRIĆE! Astronomi pronašli bezrepu kometu!

Profesor Dante je dodao i to da će ovaj asterodi verovatno izazvati velike posledice. 

ASTROFIZIČARI: Ceo svemir je možda samo simulacija!

Gospodin Laureta, glavni istraživač Nase zadužen za misiju sonde Oziris-Reks na asteroid Beni, koja treba da bude pokrenuta u septembru, rekao je da će sonda mapirati asteroid, pokupiti neke uzorke kamenja i potom se vratiti na Zemlju. On je dodao i to da informacije o veličini asteroida, njegovoj masi i sastavu, mogu da budu ključni podaci za naredne generacije koje će se baviti ovim problemom. 

Sonda Oziris-Reks će na asteroid Beni stići 2018. godine i godinu dana će ispitivati geodetski i hemijski sastav asteroida, njegovu mineralogiju i geološku istoriju. Informacije prikupljene tokom posmatranja će pomoći naučnicima da shvate kurs ovog asteroida i kako na njega utiče sunčeva svetlost. 

Očekivani povratak sonde na Zemlju je 2023. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija