• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2018

20:47

(FOTO) NAJJAČI DEČAK NA SVETU: Mališan iz Rusije uradio 4.105 SKLEKOVA ZA DVA SATA I 25 MINUTA!

Zanimljivosti

(FOTO) NAJJAČI DEČAK NA SVETU: Mališan iz Rusije uradio 4.105 SKLEKOVA ZA DVA SATA I 25 MINUTA!

Podeli vest

Mali Čečen Rahim Kurajev (5) najjači je dečak na svetu. On je uspeo da uradi 4.105 sklekova, bez pravljenja pauze, čime je oborio svetski rekord.

To mu, nažalost, nije priznato jer njegov otac nije ispoštovao proceduru za prijavu Ginisovoj knjizi rekorda, ali će sledeće nedelje ponoviti svoj podvig kako bi postao i zvanični rekorder.

Kadirov: Postaće rekorder

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je ponosan što mu je mali Rahman posvetio svoj podvig i naveo da duboko veruje da će mališan uspeti da potvrdi svoj rekord.
- Uradio je 4.105 sklekova za dva sata i 25 minuta. Neki kažu da se to ne računa kao svetski rekord i očigledno će to morati da ponovi. Rahim ima dovoljno snage da sve uradi još jednom, ako članovi komisije budu imali imali dovoljno strpljenja da broje - naveo je Kadirov na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte.
On je dodao da dečakov podvig treba da služi kao inspiracija milionima mladih širom sveta da počnu da se bave sportom.

Čečenski Švarceneger

Mališan je za dva sata i 25 minuta uradio 4.105 sklekova, što je njegov otac snimio kamerom. Taj snimak poslao je čečenskom ministarstvu kulture i sporta. Međutim, s obzirom na to da niko od predstavnika ministarstva i ruske Ginisove knjige rekorda nije nadgledao dok je dečak radio sklekove, podvig je proglašen nevažećim. Zvaničnici su naveli da bi prijava trebalo da bude podneta pre pokušaja obaranja rekorda jer za to treba da bude sastavljena specijalna komisija, koja mora da prisustvuje podvigu.

Čečenski ministar sporta Musa Kanarikov potvrdio je da je mališan, kog nazivaju "čečenskim Švarcenegerom", uradio 4.105 sklekova za dva sata i 25 minuta, ali je dodao da u vezi sa tim postoji problem.

- Predstavnici Ruske knjige rekorda imali su dodatna pitanja. Zbog toga nameravamo da ponovimo celu stvar sledeće nedelje u njihovom prisustvu - rekao je Kanarikov i dodao da je mali Rahim svoj rekord posvetio lideru Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu.

Australijanac rekorder

Uprkos svemu, dečak je postao zvezda u Čečeniji. On ima svoj nalog na Instagramu koji je pun fotografija i snimaka kako vežba. Na njima se vidi kako diže tegove, hoda na rukama, radi sklekove i boksuje. Kad prođe ulicom, svi ga pozdravljaju i bodre ga, navodeći da su sigurni da će postati svetski rekorder.

Inače, zvaničan Ginisov rekord u sklekovima drži Australijanac Džared Jang (41). On je za sat uradio 2.806 sklekova, a taj rekord postavio je u avgustu prošle godine. 

(VIDEO) I ONI BI DA RATUJU SA PUTINOM: U Rusiji na minus 35 jedu sladoled, a NATO TEHNIKA CRKAVA I NA MINUS 9!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija