• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radiosarajevo.ba/Informer.rs

19.11.2018

09:39

(VIDEO) DA LI MU VERUJETE? Ima 125 godina, puši osam decenija i ima 7-godišnjeg sina, a tajna je u...

Zanimljivosti

(VIDEO) DA LI MU VERUJETE? Ima 125 godina, puši osam decenija i ima 7-godišnjeg sina, a tajna je u...

Podeli vest

Prema biolozima, dugovečnost je prosečni životni vek očekivan u idealnim uslovima. Kako definišemo“idealne uslove” može da se razlikuje od osobe do osobe...

Neki mogu reći da je bitna genetika. Ali, čak i ako vaši preci nisu živeli dugo, to ne znači da ćete i vi živeti toliko koliko i oni, piše Radiosarajevo.ba. Genetika vam samo može pružiti najviše 30 odsto očekivanog trajanja života. Ostalo je sve na vama i sve je pod vašom kontrolom, poput ponašanja, ishrane i načina života. 

Dok mnogi stogodišnjaci tvrde da su ishrana, vežbanje i zdrav stil života doprineli njihovoj dugovečnosti, drugi ljudi potpuno razbijaju te teorije. 

Jedan od njih je i 125–godišnji (neki tvrde da ima 117, a neki i 135, nije tačno potvrđeno jer nema izvod iz matične knjige rođenih) starac iz Libana Suliman Al-Mul, koji usput rečeno, i svakodnevno puši cigarete 80 godina. 

On je tako energičan i okretan, kuva, cepa drva, šeta dnevno oko tri kilometra i ima sedmogodišnjeg sina, piše Life coach code. Dva puta se ženio, njegova prva supruga umrla je nakon 70 godina života, s njom je imao sedmoro dece. Sada živi s drugom suprugom. I još uvek gleda žene, tvrdi ona. 

Njegov savet za zdravlje i dugovečnost je da treba jesti zdravu hranu. 

- Tajna je u vrsti i kvalitetu ishrane. Jedem koliko mi je potrebno. Nemojte da se približavate hrani koja sadrži nepoznate sastojke i klonite se ulja proizvedenih na tržištu. Čisto maslinovo ulje, med i kozji pročišćeni maslac su eliksir za dobro zdravlje i dug život. 

Još jedna tajna je poseban "čarobni" čaj za koji tvrdi da može da oživi i mrtve. Recept za ovaj čaj je jednostavna mešavina: rogač, timijan, kvinoa i anisa 

On sve ovo zajedno stavi u vruću proključalu vodu da odstoji, procedi i popije svaki dan.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
anadrog

pre 5 godina

Verujem da zdravim navikama ,optimiznom uz geneiku kao osnov svaki covek doprinosi svom zivotnom veku.Prema tome,verujem ovom srecniku.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija