• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: biznis.telegraf.rs

29.05.2019

09:24

MEDVEDEV NAREDIO: CIRKAJTE DOMAĆE! Ruskim činovnicima ZABRANJENA KUPOVINA STRANOG ALKOHOLA!

Zanimljivosti

MEDVEDEV NAREDIO: CIRKAJTE DOMAĆE! Ruskim činovnicima ZABRANJENA KUPOVINA STRANOG ALKOHOLA!

Podeli vest

Ruskim činovnicima zabranjena je kupovina vina, penušavih vina, likera...

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je vladinu uredbu prema kojoj je lokalnim i državnim institucijama zabranjena kupovina stranih vina.

Dokument je objavljen na internet stranici Kabineta.

U obrazloženju ukaza naglašava se da je zabrana uvedena kako bi se napravio prostor za promociju razvoja "domac"eg vinogradarstva". Takođe, precizirano je da je zabranjena kupovina vina, penušavih vina, likera...

TO MOGU SAMO RUSI! Pao pijan sa 9. sprata, pozvao policiju i NASTAVIO DA PIJE

Napominje se da ograničenja nec"e uticati na alkoholna pic"a koja se mogu kupiti u ugostiteljskim objektima i trgovinama.

Foto: Pixabay

Inače, prema podacima ruskog zavoda za statistiku, sve više Rusa se okreće pivu, a sve manje piju vino.

Kao jedan od razloga navode da je vino "jako" ali i da je skupo.

Prema istraživanju, pre godinu dana, pivo je činilo 55,4% alkohola koji su Rusi kupovali,  a u aprilu 2019. godine taj udeo je porastao na 64,2%.

(HIT VIDEO) OVO JE VEROVATNO NAJPIJANIJE ŽENSKO ZA VOLANOM OD SVIH PIJANIH ŽENA ZA VOLANOM KOJE STE IKADA VIDELI !

Potražnja za vinom opada, dok potražnja za pivom stalno raste.

Primec"eno je takođe da su građani Rusije skoro prestali da kupuju skupe namirnice poput rakije i viskija, ali potražnja za votkom ostaje stabilna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija