• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2019

12:20

OPASNA AVANTURA! Deca vozila ukradeni auto 900 kilometara

Zanimljivosti

OPASNA AVANTURA! Deca vozila ukradeni auto 900 kilometara

Podeli vest

Četvoro dece, starosti između 10 i 14 godina putovalo je u ukradenom automobilu 900 kilometara kroz Australiju, saopštila je policija.

Zvaničnici su objasnili da su tri dečaka i devojčica pronađeni juče u gradu Grafton u Novom južnom Velsu, nakon što su ranije tokom vikenda napustili Grejsmer u Kvinslendu.


Kako se navodi jedan od dečaka je ostavio poruku roditeljima u kojoj im saopštava da odlazi.

Policija je najavila da će protiv dece podneti tužbu, ali nije precizirala za koje delo, prenosi BBC.


Deca su ukrala automobil od jednog od roditelja, a ponela su novac i štapove za pecanje.

Posle 140 kilometara vožnje, zaustavili su se na benzinskoj pumpi u gradu Banana i navodno ukrali gorivo.

Radnik sa pumpe rekao je sidnejskom "Dejli telegrafu" da se na snimcima nadzorne kamere videlo da vozilo ulazi "kao da je sve normalo", ali da su zaposleni primetili da je osoba koja izlazi da napuni rezervoar "stvarno niska".

Jedva da je dosegao do prozora - rekao je radnik sa pumpe.

Istog dana policija je primetila vozilo u gradu Glenin, nedaleko od Graftona i počela da ga goni, ali je zaustavila poteru strahujući zbog uzrasta vozača.

Vozilo je zatim primećeno u Graftonu.

Deca su se zaključala u automobilu i policija je morala da upotrebi palicu kako bi provalila i uhapsila ih.

Policija veruje da su se deca najverovatnije smenjivala tokom vožnje, s obzirom na to da put između Grejsmera i Graftona traje oko 10 sati.


U australijskim državama Kvinslend i Novi južni Vels osoba mora da ima punih 17 godina da bi imala pravo na vozačku dozvolu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija