• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

24.07.2019

19:00

(VIDEO) AMERI SU NADRLJALI! NJIHOV F-35 NEMA ŠANSE PROTIV RUSKOG Su-57! Sta se dogodi kada se uporede ponosi dve avijacije?

Zanimljivosti

(VIDEO) AMERI SU NADRLJALI! NJIHOV F-35 NEMA ŠANSE PROTIV RUSKOG Su-57! Sta se dogodi kada se uporede ponosi dve avijacije?

Podeli vest

Vojni ekspert Andrej Frolov nazvao je američkog lovca pete generacije F-35 Lajting 2 (F-35 Lightning II) „ajfonom“ u poređenju sa ruskim oponentom Su-57. Ovoliki stepen „kompjuterizacije“ jednog borbenog aviona može da donese više štete nego koristi, smatra ruski specijalista

Specijalista smatra da je F-35 Lajting 2 daleko „kompjuterizovaniji“, što ga čini ranjivijim. Prema njegovom mišljenju, američki lovac se po analogiji sa „pametnim“ telefonom može pokazati kao beskorisna igračka ili gomila preskupog gvožđa ukoliko „stalno nije priključen na “Apple Store” i vrši redovna ažuriranja“.

- Proizvođač ove letelice može u svakom času da blokira sistem pomoću kojeg funkcioniše ovaj avion. Mogućnosti Su-57 su i dalje pod velom tajne, ali mislim da on nije u tolikoj meri komjuterizovan kao je F-35 Lajting 2 - tvrdi ruski vojni ekspert.

Frolov takođe smatra, da je je F-35 Lajting 2 ima dosta konstrukcionih nedostataka, koji kod ruskog lovca ne postoje. Tako na primer, je F-35 Lajting 2 nosi ubojita sredstva na spoljnim nosačima što smanjuje njegovu „nevidiljivost“.

 

- F-35 je konstruisan da bude univerzalan avion za sva tri vida američke vojske – flotu, ratno vazduhoplovstvo i korpus mornaričke pešadije. To je bitno uticalo na specifičnost njegove konstrukcije, što u zbiru nije donelo željene rezultate - zaključio je Frolov.

F-35 je američki avion pete generacije. Njegova proizvodnja je počela 2006.godine, a eksploatacija u operativnim jedinicama ratnog vazduhoplovstva 2012.godine, Proizvodi se u tri varijante: standardna varijanta za ratno vazduhoplovstvo SAD, varijanta sa skraćenim ili vertikalnim poletanjem koja je razvijena za Korpus mornaričke pešadije, i palubna varijanta za jedinice ratne mornarice.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amer

pre 4 godine

Broj napravljenih aviona: Su-57 10 komada F-35 preko 400 komada

Marko

pre 4 godine

E kamo lepe srece da je tako. Rusija trenutno ima 12 aparata Su-57 koji se jos uvek testiraju a sad u junu su doneli odluku da naruce 78 ukupno.Nistà od "nevidljivosti" Su-57 nema dok se ne ugrade novi motori jer ovi koje trenutno ima su sa Su-27.Indija se povukla iz programa sto je veliki udarac za projekat.Mnogo ce jos morati na njemu da rade.Sa druge strane njegov direktni pandan je F-22 a ne F-35 a i jedan i drugi su na zalost mnogo ispred Su-57.

Dasko

pre 4 godine

Da ali oni imaju i F-22, koji je mnogo bolji od F-35.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija