• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.07.2019

10:04

(FOTO) HIT! DEDA MRAZEVI U BOŽIĆNOJ AKCIJI USRED JULA!

Zanimljivosti

(FOTO) HIT! DEDA MRAZEVI U BOŽIĆNOJ AKCIJI USRED JULA!

Podeli vest

Na stotine Deda Mrazeva okuplja se svake godine u Bakenu, najstarijem zabavnom parku na svetu koji se nalazi 10 kilometara od Kopenhagena

U Danskoj se po 62. put održava Svetski kongres Deda Mrazeva, javlja Beta.

Vesela grupa Deda Mrazeva, Deda Mrazica i vilenjaka okupljaju se kako bi širili božićnu radost i družili se sa kolegama iz čitavog sveta, navodi se na zvaničnom sajtu zabavnog parka.

Kongres je takođe i profesionalni forum gde se susreću "pravi", profesionalni Deda Mrazevi. Tu imaju priliku da razmene iskustva i umreže se.

Svetski kongres je 1957. godine pokrenuo Profesor Tribini, profesionalni zabavljač u parku Baken, koji nije želeo da se Božić proslavlja samo jednom godišnje.

PREVIŠE POKLONA: Švedske kuće preslabe da izdrže Deda Mraza!
 

Pošto su Deda Mrazevi obično jako zauzeti u decembru, Profesor je osmislio 'Božić u julu'", navodi se na sajtu Bakena.

Tokom kongresa, svakog dana se održavaju parade, kojima pored učesnika prisustvuju hiljade gledalaca. Parade predvodi Pjerot (pantomimičar), predsednik Udruženja danskih Deda Mrazeva i orkestar piksija (vrsta vilenjaka iz engleske mitologije).


Tradicija je da Deda Mrazevi deci koja prilaze daju poklone i slatkiše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija