• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2019

11:30

(VIDEO) HOROR! SRPSKI "LETEĆI ČOVEK" POGINUO U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Samo što je proglašen šampionom letenja, STRADAO PRILIKOM SKOKA!

Zanimljivosti

(VIDEO) HOROR! SRPSKI "LETEĆI ČOVEK" POGINUO U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Samo što je proglašen šampionom letenja, STRADAO PRILIKOM SKOKA!

Podeli vest

Britanski inženjer astronautike srpskog porekla, profesor doktor Anđelo Grubišić (38), poginuo je prilikom testiranja letećeg odela, koje je sam dizajnirao, javljaju britanski mediji

Grubišić je nastradao u utorak prilikom skoka sa nepokretnog objekta, takozvanog bejs džampinga, u Saudijskoj Arabiji, nekoliko nedelja nakon što ga je Britanska padobranska asocijacija proglasila šampionom letenja u letačkom odelu.



Grubišić je predvodio dizajnerski tim koji je radio na letačkim odelima u Univerzitetu u Sautemptonu gde je predavao astronautiku, navodi "Dejli mejl".

Prethodno je radio i na pogonima za letelice u Evropskoj svemirskoj agencijie (ESA) i Američkoj svemirskoj agenciji (NASA).

Godine 2015. je pokrenuo "Projekat Ikarus" i dizajnirao letačka odela koja su rušila rekorde, dok je istovremeno radio na unapređenju njihove bezbednosti.

 

 


U izjavi za Bi-Bi-Si njegova porodica navela je da je on izgubio život radeći ono što je najviše voleo, skakao u letačkom odelu i poručila da želi da osigura da ceo svet zna za njegova dostignuća i ambicije.

 

 

(VIDEO) UPOZNAJTE LETEĆEG ČOVEKA: On svakodnevno prkosi gravitaciji i pomera granice, a evo kako je opisao ZADRUGU!


Grubišić, poznat i kao "leteći čovek", čiji je otac poreklom iz Like, boravio je u Srbiji prošle godine.

- Ono što želim od života je da letim, oduševljava me mit o Ikaru i to kako je za njega letenje bilo jednostavno. Bio bih najsrećniji kada bismo mogli da letimo bez ičega. To se, naravno, neće dogoditi, ali pokušavamo da opremu kojom letimo, svedemo na minimum i to me usrećuje- rekao je tada Grubišić. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija