• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZeroHedge.com

07.09.2019

15:03

LEPRA U LOS ANĐELESU! Opaka bolest se širi gradom!

Zanimljivosti

LEPRA U LOS ANĐELESU! Opaka bolest se širi gradom!

Podeli vest

U poslednje vreme beleži se drastičan porast broja obolelih od lepre u Los Anđelesu, kako otkriva najnovija studija Medicinskog Centra Univerziteta Južne Kalifornije, a prenosi "Reuters Health"

Stručnjaci su upozorili javnost da je ključno da se sa obolelih skine "stigma". 

Foto: Printscreen You Tube

Lepra (Hansenova bolest) je potpuno izlečiva, ako se tretira na vreme i uporno, rekli su iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Naučnici veruju da se oboljenje širi preko čestica u vazduhu, ali da kontakt sa obolelim mora biti "duži" i "bliži". 

VEGETARIJANCI IMAJU VEĆU ŠANSU DA DOŽIVE MOŽDANI UDAR?! Najnovije studije otkrivaju da biljna ishrana nije nužno zdravija!

Obolela osoba može da ispolji širok spektar simptoma, od blaže kliničke slike, do ozbiljnih oštećenja kože, mišića i nerava. Dešava se da nastupi gubljenje osećaja u pojedinim delovima tela i trajno slepilo. Osnovni problem u lečenju i suzbijanju zaraze je što bolest ponekad ne ispoljava simptome i do pet godina, tvrdi Svetska zdravstvena organizacija (WHO).

Foto: Printscreen You Tube

 

Zaraženi kod kojih se bolest otkrije na vreme, uspešno se leče kombinovanjem dve ili tri vrste antibiotika, saopštio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
uzasnut

pre 4 godine

Ljudi, pazljivo pogledajte fotke da vidite kako izgledaju bogate zemlje sveta. Gradovi puni beskucnika i smeca a oni glume silu. Izem im takvu demokratiju i takvo bogatstvo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija