• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

11.09.2019

16:59

(FOTO/VIDEO) "BLIZNAKINJE OD STAKLA"! Rođene sa po 15 polomljenih kostiju

Zanimljivosti

(FOTO/VIDEO) "BLIZNAKINJE OD STAKLA"! Rođene sa po 15 polomljenih kostiju

Podeli vest

Jedna majka je otkrila kako su njene bliznakinje od 17 meseci preživele uprkos prognozi lekara da će 100% preminuti

Kler Mofort (34) je rečeno da njene bebe imaju osteogenezu imperfektu dok je još bila trudna. Skener je pokazao da su devojčice imale po 15 polomljenih kostiju u oblasti karlice, pa su lekari bračnom paru Morfort rekli da im deca neće preživeti.

Foto: Printscreen You Tube

 

Uprkos svemu, Amelija Grejs i Houp Elizabet Mofort rođene su 4. aprila prošle godine. Amelija je imala pet naprslih rebara, a Houp je težila samo 900 grama! Lekari su ponovo rekli da će ćerke teško preživeti. Međutim, bliznakinje se ne daju.

Život je celoj porodici i dalje težak, jer devojčicama mogu da naprsnu kosti samo ako kinu, kad se prevrnu ili kad im se promeni odeća. 

- Kao da su napravljene od stakla. Kad bi plakale, plašili smo se da je od preloma. Plašili smo se i da ih pipnemo jer najmanji pokret može dovesti do toga da im kost pukne - izjavila je majka Kler Mofort.

Kad je saznala da je trudna, Kler je bila presrećna. Međutim, kad je bila u trinaestoj sedmici, skener je pokazao da blizankinje dele placentu, što je neuobičajeno i može dovesti do komplikacija.

KINESKINJA PRODALA SVOJE TEK ROĐENE BLIZANCE! Od novca otplatila dugove sa kartice i kupila novi telefon

Doktori su budno motrili na njihov razvoj, pa je ultrazvuk posle tri sedmice pokazao da bliznakinje možda imaju krive noge. Kler je poslata u bolnicu u London gde se ispostavilo da devojčice imaju višestruke prelome u predelu karlice. Odmah je rečeno da nema šanse da prežive!

Kad je Kler uspela da uđe u 35. sedmicu trudnoće, porodila se. Devojčice su bile toliko malene da su odmah stavljene da aparate za disanje. Kako smo već napomenuli, Amelija je rođena sa pet naprslih rebara, za šta se veruje da se desilo u toku porođaja.


Amelija je poslata kući posle dve sedmice, a Houp tek posle četiri meseca! Imala je zastoj u disanju posle dve sedmice, pa joj je dijagostikovana bolest srca, visok krvni pritisak i hronična bolest pluća. Kad su lekovi počeli da deluju, i ona je poslata kući. Međutim, zbog infekcija i problema sa plućima, često se vraća u bolnicu.

- Život je lep. Težak, ali dobar. Videti ih kako pate nam slama srce i stalno smo na oprezu. Uprkos svemu, svakodnevno nas iznenađuju. Toliko su toga prošle. One su zaista naša mala čuda - kaže Kler.

Amelija je sa deset meseci uspela da se prebaci u sedeći položaj, a Houp je sad u poziciji da se sama prevrne na stomak.

Kad napune tri godine, bliznakinje će dobiti mala pomagala u obliku šipki koja će im ojačati i izravnati udove. Dobijaće i lek na svaka tri meseca koji će im sprečiti opadanje koštane mase.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija