• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/Informer.rs

04.01.2020

11:52

HOLIVUDSKE ZVEZDE PRAVOSLAVNE VERE! Ovo su poznate ličnosti koje slave naš Božić

Zanimljivosti

HOLIVUDSKE ZVEZDE PRAVOSLAVNE VERE! Ovo su poznate ličnosti koje slave naš Božić

Podeli vest

Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera

1.Kim Kardašijan

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvezda je čak na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Foto: Instagram/KIm Kardašijan

2.Naomi Kembel

Ova lepotica rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Foto: printscreen

3.Tom Henks

Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije. “Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca”, rekao je Tom.

Foto: Tanjug

 

4.Džejms Beluši

Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.
 

Foto: Printscreen You Tube

5.Dženifer Eniston

Dženifer Eniston, glumica, je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.
 

Foto: Reuters

6. Dejvid Gahan

Pevač grupe “Depeche mode” Dejvid Gahan je preuzeo pravoslavnu veru od svoje supruge Dženifer Skilaz.

Foto: Printscreen You Tube

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lalala

pre 4 godine

Mnogo je vise Pravoslavnih crkava,na celu sa Carigradskom Patrijarsijom i Vaseljenskim Patrijarhom ,a koje su proslavila Bozic 25.Decembra po REFORMISANOM KALENDARU SRBINA MILUTINA MILANKOVICA!!!.Dakle,Carigradska patrijarsija,Antijohijska,Aleksandrijiska,GRCKA prav.crkva,KIPARSKA prav.c.,RUMUNSKA prav.c.,POLJSKA prav.c.,BUGARSKA prav.c.,SEVERNO/AMERICKE prav.c....7.Januara/25.dec.po JULIJANSKOM,STARORIMSKOM kalendaru/Bozic slave samo RUSKA,SRPSKA,GRUZIJSKA I UKRAJINSKA Pravoslava crkva.Ne verujem da cete ovo objaviti,ali ko jos danas od,,VERNIKA,,hoce da zna ISTINU.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija