• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2020

09:25

NIKADA NEĆETE POGODITI: Evo KOJE SVETSKE poznate ličnosti slave PRAVOSLAVNI Božić!

Zanimljivosti

NIKADA NEĆETE POGODITI: Evo KOJE SVETSKE poznate ličnosti slave PRAVOSLAVNI Božić!

Podeli vest

I u Holivudu se Božić proslavlja u januaru.
Iako veliki broj svetski poznatih javnih ličnosti Božić obeležava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kempbel, najveći pravoslavni praznik slave 7. januara, prema Julijanskom kalendaru.

Foto: Shutterstock

Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

VLADAO JE MUK DOK NISU STIGLI! Ušli su na sporedni ulaz Zadruge da pomognu POJEDINCIMA - Odavno ih niste videli!

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Rita Wilson (@ritawilson) дана 15. Нов 2018. у 10:32 PST

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. 

I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina. Sutra slavi i Dženifer Eniston, koja je nasledila pravoslavnu veru od oca Janisa Anastakisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Naomi Campbell (@naomi) дана 21. Нов 2018. у 12:00 PST

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

DALILA SE BAVI CRNOM MAGIJOM?! Marija Kulić oplela najstrašnije: TU NISU ČISTA POSLA! (VIDEO)
 

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija