• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

18.08.2020

10:19

(VIDEO) OVA BILJKA DONOSI PARE! Ukoliko raste OVAKO uspeh vam je ZAGARANTOVAN!

Zanimljivosti

(VIDEO) OVA BILJKA DONOSI PARE! Ukoliko raste OVAKO uspeh vam je ZAGARANTOVAN!

Podeli vest

Dobro je poznato da japanska biljka krasula donosi novac, a ukoliko raste u kokedami - uspeh je zagarantovan!

Kokedama u prevodu znači lošta od mahovine, a upravo to i pravimo - viseću lopticu od mahovine. Veoma je popularno napraviti kokedamu od krasule, jer ova biljka donosi novac.

NEVEROVATNA LJUBAV IZMEĐU RAKUNA I MAČIĆA! Pošto je on bio SLEP, mače mu je bilo vodič! (VIDEO)

Potrebno je nabaviti treset i humus, mahovinu, kanap i biljke. Humus i treset se pomešaju i doda malo vode kako bi se spojila u lepu loptu.

Onda izvadite iz saksije cveće koje planirate da koristite za kokedamu. Idealna je paprat, ali i većina ostalog sobnog cveća (poput krasule koje ima plitak koren) može da se iskoristi za ovaj zanimljiv aranžman.

Oslobodite biljku zemljom, ali ne uklanjajte sve oko korena i azite da ga ne oštetite. Loptu koju ste napravili polako polomite na pola i u sredinu nežno ubacite koren, pa ga potpuno zatvorite zemljom u obliku lopte.

Sledeći korak je najvažniji - oblaganje kokedame mahovinom. Možete je kupiti u cvećari, ali i nabaviti u parku ili šumi. Od trenutka kada uđe u dom mahovina mora da se zalie vodom. Naime, mahovini je neophodna vlažna okolina i zahvaljujući toj osobini će živeti u simbiozi sa cvećem koje okružuje.

Mahovina se izvadi iz vode, nežno ocedi, položi na sto sa zelenom stranom na dole, pa obloži oko lopte. Kanapom prvo vežite gornji deo, a onda i oko cele lopte. Kanap ne stežite previše, jer je cilj da drži loptu, a ne da se useca.

Kokedama može da visi, zato se i bira cveće sa manjim korenom, ali i da stoji u posudi na stolu.

Cveće novca

Za kokedamu se biraju biljke sa plićim korenom, a japansko cveće krasula koje donosi novac je idealno.

BONUS VIDEO:

TURISTI NAGRNULI NA OVU PLANINU: Gužva i kolone svakodnevica na Tari

VIŠEDECENIJSKA POTREBA - Beograd do juna sledeće godine dobija groblje za kućne ljubimce


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Siromšana baka

pre 3 godine

Pare donosi mito i korupcija. Biljke ne. U mom bloku su najlepši balkoni od siromašnih ljudi. Bogati imaju tamna stakla na vozilima, ne mare za biljke, čak ih seku i grade, betoniraju, ...Uživam u siromaštvu i kažem svim korumpiranim štetočinama, jedite go...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija