• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

24.08.2020

20:43

ASTEROID SE PRIBLIŽAVA ZEMLJI - VELIKO UPOZORENJE! Evo koji datum je KRITIČAN i kolike su šanse da UDARI U NAŠU PLANETU!

Zanimljivosti

ASTEROID SE PRIBLIŽAVA ZEMLJI - VELIKO UPOZORENJE! Evo koji datum je KRITIČAN i kolike su šanse da UDARI U NAŠU PLANETU!

Podeli vest

Ova godina svakako nije bila baš dobra. U stvari, većina ljudi bi je radije zaboravila. Pandemija, nemiri, požari... Sada i asteroid ide prema nama, ali, srećom, nema mesta panici.

Samo nam je asteroid falio. Neki bi možda rekli i da je svemirski kamen neki znak sa neba, imajući u vidu da će do nas stići dan uoči održavanja predsedničkih izbora u SAD.

Objekat 2018VP1 približiće se Zemlji 2. novembra, navodi Nasa, koja ga prati već dve godine.

Asteroid će proći veoma blizu, tačnije na 4.994 kilometra razdaljine. Postoji i veoma mala šansa od 0,41 odsto da će pogoditi našu planetu.

Asteroid koji nam se približava je veoma mali – oko dva metra u prečniku, tako da čak i ako uđe u Zemljinu atmosferu, ne postoje nikakve šanse da dospe do tla.

Primera radi, asteroid koji je istrebio dinosauruse bio je najmanje deset kilometara u prečniku i to nakon probijanja atmosfere u kojoj je izgubio nešto mase.

Iz Nase ističu da prema svim posmatranjima do sada, ne postoji razlog za brigu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija