• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Krstarica

07.09.2020

14:11

BILI SU NAŠI ČUVARI, LOVCI I PRATIOCI! Ovo su najstarije rase pasa!

Zanimljivosti

BILI SU NAŠI ČUVARI, LOVCI I PRATIOCI! Ovo su najstarije rase pasa!

Podeli vest

Analizom DNK pasa i upoređivanjem s vučjim, naučnici su došli do spiska 14 rasa pasa za koje tvrde sa spadaju u najstarije.

Dugo se smatralo da su prvi psi pripitomljeni pre oko 15.000 godina negde u istočnoj Aziji. Danas znamo da naše prijateljstvo traje daleko duže, a najstariji pronađeni tragovi ukazuju da su psi bili sa nama i pre 30.000 godina.

DA LI STE MEĐU NJIMA? Ovo je 10 najčešćih PREZIMENA u Srbiji!

Stare teorije tvrdile su da su prvi psi bili mali, ali rezultati poslednjih istraživanja pokazuju da su to zapravo bile velike životinje, često sa kraćom njuškom i širim licem od današnjih vukova. Bili su naši čuvari, lovci i pratioci. Analizom DNK pasa i upoređivanjem s vučjim, naučnici su došli do spiska 14 rasa pasa za koje tvrde sa spadaju u najstarije.

Foto: Pixabay

Pogledajte koje su to drevne rase:

Avganistanski hrt
Akita inu
Aljaski malamut
Basendži
Čau čau
Tibetanski apso
Pekinezer
Saluki
Samojed
Šar-pej
Šar-inu
Ši-cu
Sibirski jaski
Tibetanski terijer

BONUS VIDEO:

KAKAV ULOV! U poznatom turističkom mestu uhvaćen najduži krokodil na svetu!

CEO BALKAN PUCA OD SMEHA! "Vatreni" napravili reklamu za novi "čipovani" dres, ali na ovakvu reakciju nisu računali!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija