• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SPUTNJIK

12.11.2020

11:12

USKORO SLEDI OTKRIĆE GODINE! Arheolozi UZBUĐENI, evo o čemu se RADI

Zanimljivosti

USKORO SLEDI OTKRIĆE GODINE! Arheolozi UZBUĐENI, evo o čemu se RADI

Podeli vest

Egipatsko Ministarstvo turizma i starina najavilo je da imaju otkriće godine, koje uključuje 100 oslikanih kovčega u dobrom stanju koji nisu otvoreni hiljadama godina

Arheolozi koji su iskopavali nekropolu Sakara u blizini Kaira kažu da će narednih dana na konferenciji za štampu podeliti nešto vrlo uzbudljivo.

Početkom oktobra arheolozi su pronašli 59 kovčega starih oko 2.600 godina, zajedno sa drvenim statuama i zlatnim maskama. Većina kovčega bila je oslikana likovima ljudi.

Kovčezi i artefakti pronađeni su u novootkrivenim grobnim jamama koje nisu otvarane hiljadama godina. Lokalitet je poznat kao Podzemni grad mrtvih. Mnoge kutije još uvek sadrže tela ljudi koji su bili sahranjeni unutra.

 - Danas nije kraj ovom otkriću, smatram ga početkom -  rekao je na oktobarskoj konferenciji za novinare, ministar turizma i starina Egipta, Haled el Enani.

Na lokalitetu Sakara nalazi se najmanje 11 piramida, uključujući i stepenišnu piramidu faraona Džosera, zajedno sa stotinama grobnica drevnih zvaničnika i drugim nalazištima koja datiraju od Prve dinastije do koptskog perioda.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija