• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink

04.03.2021

18:48

VETERINARI SPASILI KORNJAČE UZ POMOĆ MAJONEZA! Bile su prekrivene katranom, a EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA NJIMA nakon oporavka! /VIDEO/

Zanimljivosti

VETERINARI SPASILI KORNJAČE UZ POMOĆ MAJONEZA! Bile su prekrivene katranom, a EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA NJIMA nakon oporavka! /VIDEO/

Podeli vest

Kornjače koje su spašene nakon što ih je prekrila nafta na izraelskoj obali, dobijaju majonez kao lek

Nadležni iz Nacionalnog centra za spasavanje morskih kornjača kažu da majonez pomaže u pročišćavanju probavnog trakta ovih gmizavaca. Izlivanje nafte u ovoj oblasti je jedno od najgorih zabeleženih ekoloških katastrofa u Izraelu. Zvaničnici istražuju uzrok izlivanja nafte za koju se misli da je stigla sa brodova na otvorenom moru.

Hiljade volontera i vojnika pomažu da se lepljiva supstanca koja šteti divljem svetu ukloni. Janiv Levi osnivač i direktor Nacionalnog centra za spasavanje morskih kornjača rekao je za izraelske novine Harec da su uspeli da oporave 27 kornjača.

- Sve su imale katran na glavama, u očima, nosevima, ustima, digestivnom sistemu i stomaku - rekao je Levi.

Dodao je da bi bez terapije imale male šanse da prežive.

- Odstranili smo katran iz njihovih noseva i očiju kako bi mogle da dišu i vide - objasnio je direktor.

Koristili su biljno ulje, a potom i majonez da bi očistili katran sa bočnih strana želuca i creva.

- Stigle su prekrivene katranom. U dušnicima ga je takođe bilo. -

- Potom smo im dali majonez, kako bi im očistili digestivni sistem i kako bi izbacile katran - rekao je Gaj Ivgi medicinski asistent novinskoj agenciji Asošijeted Pres.

Očekuje se da će oporavak trajati oko nedelju ili dve dana i potom će životinje biti vraćene u vodu. Iako ovo zvuči kao neobična metoda lečenja, terapija majonezom se ne koristi prvi put prilikom oporavka kornjača. Iz bolnice za kornjače na Floridi kažu da je majonez „bezbedan i efektan način da se kornjače očiste od nafte".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija