• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

08.03.2021

10:44

"PAKUJU" ČIST VAZDUH U FLEŠE I PRODAJU GA PO NEVEROVATNOJ CENI! A evo kako se koristi!

Zanimljivosti

"PAKUJU" ČIST VAZDUH U FLEŠE I PRODAJU GA PO NEVEROVATNOJ CENI! A evo kako se koristi!

Podeli vest

Jedna kompanija iz Velike Britanije pokrenula je polemiku na društvenim mrežama zahvaljujući prodaji staklenih boca punjenih "najsvežijim priobalnim vazduhom", po ceni od 105 dolara po boci.

"Koust Kepčr Er" je počeo da flašira svež vazduh i prodaje ga kao suvenir ili kao povod za razgovor o značaju čistog vazduha, ali onda su ljudi iz zagađenih područja navodno počeli da kupuju njihov proizvod u praktične svrhe, udišući "čist, svež vazduh priobalnog područja" svaki dan, piše "Oditi Sentral".

Ovoj kompaniji su čak javljali i svoje utiske, kako njihov proizvod pomaže u suzbijanju efekata zagađenja vazduha, zbog čega je nastavljena prodaja po ceni od 105 dolara za praktično - praznu staklenu flašu.

Ipak, ova kompanija nije jedini prodavac ovako neobičnog artikla, poznata je još jedna firma koja prodaje "konzervirani svež vazduh sa kanadskih planina" i druga čiji je najpoznatiji proizvod "miris francuskog sela", međutim ono što "Koust Kepčr Er" izdvaja od drugih svakako je cena.

Preko 100 dolara za bočicu od 700 mililitara napunjenu zaduhom deluje besmisleno, međutim, ova kompanija cenu pravda trudom da "obezbedi i flašira samo najfiniji priobalni vazduh u Kornvolu.

"Svaka staklena boca sa potpisom Koust Kepčr Er zadržava svež priobalni vazduh u svom najčistijem obliku, direktno sa prirodnih i netaknutih obala Velike Britanije. Naša odabrana mesta za hvatanje vazduha obično su ruralna, nezagađena čovečjim uticajem ili mašinama, a često su udaljena i teško dostupna. Takve idile su retke. Zbog toga je ono što uhvatimo dragocenog i izuzetnog porekla", navodi se na sajtu kompanije.

Osim toga, navode i da koriste visoko osetljivu opremu kako bi osigurali čistoću svake bočice i opisuju najbolji način za udisanje "svežeg vazduha" koji prodaju: "Trebalo bi da nađete lepo, mirno mesto, očistite nosnu šupljinu i dišete iz dijafragme, a ne iz grudi. Pobrinite se da vratite čep nakon udisanja, kako sadržaj ne bi izašao".

Ipak, sa cenom od 105 dolara po boci, Koust Kepčr Er prodaje drugi po redu najskuplji vazduh. Prvo mesto zauzima kompanija iz Švajcarske koja prodaje švajcarski planinski vazduh prikupljen na tajnoj lokaciji u Alpima za 167 dolara po flaši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija