• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.03.2021

13:08

ČUDA SVETOG MINE U CRKVI LAZARICA NA ZVEZDARI: Mnogi su pred ovom ikonom pronašli utehu i spas! /FOTO/

Zanimljivosti

ČUDA SVETOG MINE U CRKVI LAZARICA NA ZVEZDARI: Mnogi su pred ovom ikonom pronašli utehu i spas! /FOTO/

Podeli vest

U Beogradu na Zvezdari, u pravoslavnom hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara, nalazi se čudotvorna ikona Svetog velikomučenika Mine, a brojni su svedoci isceljenja koja su se dogodila u ovoj svetinji.

Prema navodima u knjizi Čuda Svetog Mine u Beogradu, autora Jovana Janjića, pred ovom ikonom "nebrojeno mnogo ljudskih duša je našlo utehu, isceljenje i put do onoga što čista srca žele".

Preko noći ozdravila

Početkom 2009. godine Draga Pavićević došla je u crkvu Lazaricu i u Knjizi ličnih svedočenja vernih o čudima Svetog Mine zapisala: "Danas se navršila godina od mog izlečenja, pa hoću da posvedočim o čudima Svetog Mine."

Gospođa Draga svojom rukom je ispisala, a onda i lično posvedočila autoru knjige kako se izlečila.

"Zglobovi na rukama počeli su da otiču. Bolovi su bili jaki, a bolna mesta pocrvenela. Medicinske terapije nisu pomagale, a injekcije je primala. Uzrok bolesti ostao je nepoznat i posle više lekarskih pretraga. Uput je dobila da ide na VMA, jer se sumnjalo na sistemsku bolest. Pre nego što će krenuti u bolnicu, tri putqa je odlazila u Lazaricu i palila po 40 sveća, uz molitve Svetom Mini za ozdravljenje.

U nedelju, dan pre odlaska u bolnicu, pred čudotvornom ikonom Svetog Mine sveštenik joj je očitao molitvu za zdravlje. Ubrzo posle toga, u toku noći, bol je prestao a otoci su se povukli. Po prijemu u bolnicu lekar je napisao da je primljena u dobrom stanju, radi ispitivanja.

Od tada Draga se zahvaljuje Bogu i Svetom Mini, jer nikada više otoci i crvenilo nisu se pojavili na njenom telu. Bio je to razlog da dan Svetog velikomučenika Mine uzme za svoju slavu", stoji u pomenutoj knjizi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija