• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica

02.04.2021

18:30

STAVITE OVU BILJKU ISPRED VRATA I PRIVUCITE BRDO PARA! Novčanik vam nikada više neće biti prazan!

Zanimljivosti

STAVITE OVU BILJKU ISPRED VRATA I PRIVUCITE BRDO PARA! Novčanik vam nikada više neće biti prazan!

Podeli vest

U azijskoj kulturi ova biljka ima veoma važnu ulogu, a evo kako da je negujete u svom domu da biste privukli novac

Na biljke se u feng šuiju generalno gleda pozitivno, ali jedna je ipak važnija od svih drugih. Reč je o krasulji, a ova biljka se smatra toliko važnom u azijskoj kulturi da se prenosi s kolena na koleno.

Prema feng šuiju, bilo kakva lepa, zelena biljka pomaže u privlačenju dobre energije i novca, ali krasulja ili drvo novca kako je još nazivaju, najbolji je izbor.
Ime je dobila zbog listova koji podsećaju na novčiće. Spada u sukulentne biljke, cveta tokom zime i sve do proleća, a cvetovi koji je krase su beli i sitni.

Najbolje je da bude posađena u mešavinu peska, šumskog humusa, zemlje za cveće, uz malo sitnog šljunka.

Foto: Pixabay

 

U periodu mirovanja, od oktobra do aprila, treba je zalivati što manje, a idealno jednom do dva puta tokom cele zime.

Znajte da ova biljka ne može da izdrži temperature ispod nule, tako da prema tome odlučite gde ćete da je držite. Idealno je da bude na temperaturi do deset stepeni Celzijusa, a ako ćete je držati tokom zime u prostorijama u kojima je toplije, onda možete češće da je zalivate.

Inače, krasulju ne treba zalivati previše čak ni u periodu cvetanja. Ona pripada porodici kaktusa, tako da višak vode lako dovede do truljenja, posle čega će se drvo novca teško oporaviti. Dakle, sačekajte da zemlja bude potpuno suva pre nego što je zalijete.

Prema feng šuiju, najbolje je da ovu biljku držite negde u blizini ulaznih vrata, s desne strane, da biste privukli novac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija