• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

18.05.2021

10:10

OVE RASE PASA OBOŽAVAJU DA BUDU U KUĆI! Ne morate ih stalno izvoditi u šetnju!

Zanimljivosti

OVE RASE PASA OBOŽAVAJU DA BUDU U KUĆI! Ne morate ih stalno izvoditi u šetnju!

Podeli vest

Po navici, mačke smatramo kućnim ljubimcima koje čuvamo unutra, a pse napolju. To sve zavisi od toga ko živi u stanu, a ko u kući i kakve su nam životne obaveze i navike. Četvoronožni ljubimci su individualci baš kao i mi, ali postoje neke opšte odlike pojedinih rasa koje nam govore da neki od njih više vole da provode vreme unutra nego napolju

Kada govorimo o psima, ove rase traže manje prostora za trošenje svoje energije i generalno su zahvalniji za čuvanje unutra. To ne znači da njima uopšte nije potrebna pažnja i nega, već da će sveukupno biti malo mirniji od drugih pasa. Oni će i dalje voleti da idu u šetnju i to nisu nužno rase preporučljive samo za ljude koji žive u zgradama, ali će vam praviti društvo i tokom gledanja omiljene serije.

Baset

Njima najviše odgovara da budu unutra i bez previše obaveza. Obavezan je bar jedan izlazak u šetnju u kome će svakako uživati, ali će po povratku kući odmah nastaviti dremku.

Foto: Pixabay

Baset je karakterističan po dugim ušima

Buldog

Potrebna im je fizička aktivnost kako ne bi imali probleme sa viškom kilaže, ali u tome se ne sme preterivati. Znaju da budu osetljivi na dugo izlaganje suncu i prevelikim temperaturama, a najviše ipak vole da dignu sve četiri uvis.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Predstavljaju jednu od najprilagodljivijih rasa pasa, koja će voleti da se igra sa decom na otvorenom, ali i da se zavuče ispod prekrivača na kauču. Njihove navike zavisiće od vaših i pratiće aktivnosti vaše porodice.

Čivava

Pratiće vas u svakom koraku dok god ste u svom domu i rado će izaći u kratke šetnje, ali im nije potrebno puno aktivnosti i vežbanja. Odgovaraju ljudima koji žive u stanovima zbog svoje veličine, ali vaspitavanje je ipak na vama.

Čau čau

Da, oni jesu malo veći po gabaritu, ali ne vole previše da se šetaju i da se druže sa nepoznatim osobama i psima. Najlepše im je sa svojom porodicom, kojoj su po pravilu neizmerno posvećeni, a po mnogim navikama nalikuju kućnim mačkama.

Tulearski pas

Nežni, mekani i neodoljivi, tako bi se ukratko mogli opisati ovi psi. Aktivni su i vole da se igraju, ali sve njihove potrebe mogu se zadovoljiti i unutra. Važno je samo da im nabavite puno igračaka kako im ne bi bilo dosadno.

Foto: Pixabay

Tulearski pas ima mekanu dlaku, pa je poznat i kao tulearski pamučni pas (tulear cotton dog)

Maltezer

Ne samo da su prilagodljivi vašem stilu života, nego nisu ni previše glasni. Po prirodi su mirni i u potpunosti im odgovara da vam prave društvo u domu čime god da se trenutno bavite, a biće zahvalni za svaki trenutak pažnje.

Mops

Treba im puno vežbe da ostanu u formi, ali ne i previše, kako se ne bi preopteretili i pregrejali. Predstavljaju jednu od najpopularnijih gradskih rasa zbog svoje prilagodljivosti, ali i posvećenosti porodici.

Šar pej

Veoma su lojalni porodici i pokušaće da je zaštite po svaku cenu, jer ne vole previše nepoznate ljude. Važno je da budu u kontaktu sa drugim psima kao mali i da budu dobro dresirani, da ne bi postali agresivni i nepoverljivi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija