• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

18.05.2021

15:17

VERUJE SE DA OVA BILJKA IMA MAGIJSKE MOĆI! Ako žena želi da bude JOŠ LEPŠA svom dragom, TREBA DA URADI OVO!

Zanimljivosti

VERUJE SE DA OVA BILJKA IMA MAGIJSKE MOĆI! Ako žena želi da bude JOŠ LEPŠA svom dragom, TREBA DA URADI OVO!

Podeli vest

Jedna od najlepših puzavica poznata pod imenima „orlovi nokti“, „kozja krv“ ili, botanički, lonicera rado je viđena u mnogim baštama

Najviše je volimo zbog opojnog slatkastog mirisa koji podseća na jasmin, ali očaravaju i njeni nežni cvetovi u ružičastoj, purpurnoj ili krem boji. Lonicera je bujnog rasta i treba joj dati odgovarajuću potporu. Lepo će napredovati ako se osloni na neki zid, pergolu ili čak staro drvo koje ste okresali na željenu visinu.

Staro verovanje kaže da ova biljka ima i magijske moći. Njene nežne ali vrlo čvrste grančice simbolizuju moć privlačenja pa se smatra da učvršćuje brak i jača ljubavnu strast među supružnicima. Ako dama želi da bude još lepša svom dragom, treba da protrlja mirisni cvet „orlovih noktiju“ kroz kosu. Pri tom, neka misli na njega sa ljubavlju i nežnošću.

Foto: Printscreen You Tube

"Orlovi nokti"

Po predanju, „orlovi nokti“ su se često sadili uz samu kapiju ili ogradu. Ova uporna i otporna puzavica koja ostaje često zelena i tokom cele zime, smatra se, privlači sreću u kuću.
Nega lonicere je vrlo laka. Treba je redovno orezivati da biste joj podstakli rast i cvetanje. Ako želite da je razmnožite, najbolje je da uzmete srednje razvijen pelcer i odsečete tako da ostanu dva lista – jedan naspram drugog – na grančici.

Pripremite rastresitu zemlju sa dosta peska i zasadite pelcer, pa zalite umereno i pokrijte providnom plastičnom kesom, tako da ostane dosta slobodnog prostora iznad pelcera.

Stavite saksiju u toplu prostoriju i pratite – kad se pojave novi listići, biljka je spremna za presađivanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija