• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

21.05.2021

14:43

NAJBOLJE SE SLAŽU SA DECOM! Ove rase obožavaju mališane!

Zanimljivosti

NAJBOLJE SE SLAŽU SA DECOM! Ove rase obožavaju mališane!

Podeli vest

Psi se u većini slučajeva izvrsno slažu s ljudima i vole decu, ali neke rase su druželjubivije od drugih pa mnogi ljudi, a posebno roditelji, prilikom udomljavanja ili kupovine psa razmišljaju o tome da nabave ljubimca koji će prihvatiti decu i igrati se s njima

Predstavljamo deset rasa pasa za koje se smatra da su najbolji izbor za porodice s decom.

Zlatni retriver

Ovaj pametni i verni pas gotovo nikada nije agresivan ili neraspoložen. Veoma je strpljiv i zato je odličan izbor za porodice s decom. Zbog njegove prijateljske prirode deca ga jednostavno obožavaju.

Labrador

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa, a za to postoji dobar razlog. Labrador je jako razigran pas, koji veoma voli decu i zaštitnički je nastrojen. Ima jako puno energije i obožava da trči i pliva. Zbog toga njegovi vlasnici treba da budu svakodnevno aktivni s njim. Osim s decom i odraslima, dobro se slaže i s ostalim psima.

Foto: unsplash.com

Štene labradora

Pudlica

Pudlice su pametni i nežni psi koji su veoma brižni i privrženi svojoj porodici. Iako su jako sramežljivi u prisustvu stranaca, super se slažu s decom i odraslima koje poznaju.

Irski seter

Irski seter prepoznatljiv je po svojoj crvenoj dlaci. Veoma je razigran i pun energije i obožava da bude među ljudima i igra se s decom. Ovaj pas toliko voli svoju porodicu da mrzi da bude sam i najbolje se ponaša kada je okružen ljudima koji ga vole.

Vižla

Iako ovaj pas nije popularan kao neke druge rase, jedan je od najboljih izbora za aktivne i energične porodice sa starijom decom. Vižla je vrlo osećajan i veran pas koji je uz to i veoma pametan i brzo uči nove trikove. Jako se veže za svoje vlasnike.

Njufaundlender

Njufaundlendera ponekad zovu i „psom dadiljom“ jer jednostavno obožava decu i sve bi učinio da ih zaštiti. Ova rasa je jedna od najinteligentnijih na svetu, a preporučuje se porodicama koje žive u kući s dvorištem.

Border Koli

Ovog psa izrazito je lagano dresirati jer skoro nikada nije neposlušan. Najbolji je izbor za porodice koje nabavljaju prvog psa i nemaju iskustva. Border Koli uvek nastoji da ureći svog vlasnika, a posebno je zaštitnički nastrojen kada su deca u pitanju.

Foto: Pixabay

Border koli

Bul terijer

Iako mnogi pogrešno misle da je ovaj pas agresivne prirode, on je zapravo uzgajan da čoveku pravi društvo pa zato ne čudi da se odlično slaže s decom i odraslima. Ipak, nije baš prijateljski raspoložen prema drugim životinjama i zato je važno aktivno raditi s njim.

Bigl

Bigl je mali pas vrlo mirne i strpljive osobnosti. Energičan je i obožava da se igra pa je zbog toga najbolji izbor za roditelje koji imaju razigrano dete, budući da biglovi mnogo vole da trče i istražuju prirodu, baš kao i deca.

Buldog

Ako želite vernog i strpljivog psa koji će se sjajno slagati s decom, buldog je odličan izbor za vas. Ovaj druželjubivi pas veoma voli ljude i druge životinje i može da se prilagodi životu i u velikoj kući i u malom stanu. Upravo je zbog toga idealan izbor za užurbane, društvene porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija