• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2021

13:50

SPAVANJE NA LEĐIMA NE PRAVI BORE! Njujorški estetski hirurg savetuje kako da sačuvate mladolikost

Pixabay

Zanimljivosti

SPAVANJE NA LEĐIMA NE PRAVI BORE! Njujorški estetski hirurg savetuje kako da sačuvate mladolikost

Podeli vest

Sa kvalitetnom šminkom i veštim korišćenjem kozmetike svaka žena manje-više lako prikriva nedostatke, ali koliko su zadovoljne kada ujutru iz kreveta stanu pred ogledalo?

Čuveni njujorški estetski hirurg i kozmetolog dr Konstantin Vasjukevič kaže da na kožu, na kojoj se najpre vide znaci starenja, utiče i način na koji se spava.

- Za zdravlje i izgled kože važno je da svake noći spavate od sedam do devet sati, kao i da pre toga obavezno skinete šminku. Ako i pored poštovanja ovih pravila ujutru delujete podbulo i iscrpljeno, to znači da nešto, ipak, i dalje ne radite kako treba - kaže dr Vasjukevič i ističe da je rešenje u jednom od tri najčešća položaja u kom spavamo.

Jastučnice
Ako spadate u osobe koje, kako god da usne, tokom noći završe na boku, onda bar spavajte na jastučnici od svile ili satena

- Horizontalni položaj tela tokom spavanja narušava cirkulaciju tečnosti ka gornjem delu tela i zato se otoci na licu obično vide rano ujutru. Najzdravije je spavati na leđima. Na taj način produžićete mladolikost kože, odnosno sprečiti nastanak bora, jer nema nikakvog trenja kože o neku površinu - kaže dr Vasjukevič i savetuje da pritom poduprete glavu dodatnim jastukom kako biste bili sigurni da se tokom spavanja neće nakupljati tečnost u licu.

Najgori položaj je, tvrdi, spavanje na stomaku.

Foto: Shutterstock

Spavanje utiče na mladolikost

- Lice je uronjeno u jastuk i dolazi do oticanja i podbulih očiju, a prave se i nove bore. Ako ste tako navikli da spavate, trudite se da menjate rutinu, jer to je mnogo jeftinije od estetskih korekcija - kaže ovaj stručnjak.

Prema njegovoj oceni, ni spavanje na boku, koje se savetuje osobama koje imaju problema sa sinusima, nije dobro za lepotu jer "pravi bore na dekolteu i na onoj strani lica koja je uronjena u jastuk".

- Tokom noći više puta dolazi do trenja lica o jastuk. To samo po sebi nije ništa strašno za kožu, ali ako ta pomeranja pomnožite sa godinama takvog spavanja, možete da zamislite kakve posledice to ostavlja na vašem licu i koliko ubrzava starenje - upozorava dr Vasjukevič.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija