• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.10.2021

07:55

PSIHOLOZI OTKRIVAJU šta nered koji ostavljate za sobom GOVORI O VAMA

Zanimljivosti

PSIHOLOZI OTKRIVAJU šta nered koji ostavljate za sobom GOVORI O VAMA

Podeli vest

Ako vam je ormar neuredan i nikako da ga sredite, možda se branite da ste pretrpani obavezama i ne stižete, drugi smatraju da ste lenji, a psiholozi da vas muči nostalgija za prošlim vremenima kad ste bili mlađi, mršaviji ili srećniji

Grupa britanskih psihologa procenila je istraživanjem da lokacija nereda otkriva kakve mentalne blokade neko ima u glavi, odnosno u kom delu njegovog života nema balansa.

1. Garderober - Žalite za mladošću

Neuredan ormar sa mnoštvo odeće koju godinama niste obukli pokazuje podsvesnu želju da ne želite da izgubite osećaj koji vas asocira na prošle bolje dane.

- Da biste živeli punim plućima u sadašnjosti, morate da pustite prošlost da ostane tamo negde daleko, usmerite misli na budućnost i kako da iskoristite svaki dan najbolje moguće - savetuju psiholozi.

Savet: Ono što znate da više nećete nositi poklonite nekome.

Foto: pexels.com

Ormar

2. Radni sto - Izbegavate probleme

Hrpe papira i računa na stolu "kriju" izbegavanje da se suočite s problemima.
- Odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbeći, zato se bolje suočite s njima odmah i rešite ih - kažu stručnjaci.
Savet: Razvrstajte poštu čim je dobijete, ono što je za đubre odmah bacite. Papire koji vam ne trebaju ne držite nagomilane na stolu.

3. Automobil - Iskorišćavaju vas

Ova vrsta nereda otkriva da ne postavljate granice i da olako prihvatate drugima da uđu u vaš život i da utiču na vas. Nered u automobilu je često prvi znak da se osećate preopterećeno.
Savet: Naučite da ponekad kažete i "ne" nekima, jer je to ključno za vašu sreću.

4. Tavan ili podrum - Grize vas savest

I dalje držite svakakve sitnice na tavanu ili u podrumu, stvari, čestitke, stare dečje igračke... Sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osećaj kao da ćete uvrediti onoga kojima ima veze sa tim stvarima i grize vas savest.
Savet: Skinite teret s leđa i zadržite samo one stvari za koje vas vežu samo lepe uspomene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija