• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.01.2022

10:53 >> 10:54

TRIK kako da vam BELI VEŠ PONOVO BUDE BEO! Požuteo je od previše nošenja? Ovo je SPAS - izgledaće kao NOV!

Shutterstock

Zanimljivosti

TRIK kako da vam BELI VEŠ PONOVO BUDE BEO! Požuteo je od previše nošenja? Ovo je SPAS - izgledaće kao NOV!

Podeli vest

Svi su se nekad susreli sa problemom požutelih majica, ali malo ko ume da ga uspešno reši, a sada znamo i trik za to!

Beli veš zahteva više pažnje od običnog jer je osetljiviji. Pored toga što lakše može da se ofarba u pranju, nekada ume i da požuti, bilo od dugog nošenja ili preteranog sunčanja.

Međutim, postoji način da mu vratite boju i to nekom od sledećih metoda.

Foto: Pixabay

Treba vam šolja soka koju ćete zajedno s deterdžentom dodati u mašinu
Limunov sok

Limunov sok je sjajan izbeljivač. Treba vam šolja soka koju ćete zajedno s deterdžentom dodati u mašinu i oprati na programu koji biste i inače izabrali.

Izbeljivač

Uzmite izbeljivač sa hlorom, ali prethodno dobro proučite uputstvo jer može da bude opasan ako se ne koristi kako je naznačeno, pa ga koristite prema uputstvu, prenosi zena.blic.rs.

Foto: Shutterstock

Na početku pranja dodajte dve kašike sode bikarbone sa tečnim deterdžentom
Soda bikarbona

Soda bikarbona je praktično rešenje za sve, pa i za osvežavanje odeće. Na početku pranja dodajte dve kašike sode bikarbone sa tečnim deterdžentom. Ako koristite deterdžent u prahu, sodu dodajte za vreme ispiranja.

Sirće

Dodajte destilovano belo sirće u odeljak za omekšivač, pa će tada delovati kao izbeljivač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija