• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2022

13:00

PONEDELJAK KAO PETAK! Kako ODAGNATI SIVILO nove radne nedelje?

Shutterstock

Zanimljivosti

PONEDELJAK KAO PETAK! Kako ODAGNATI SIVILO nove radne nedelje?

Podeli vest

Svakome je poznat sindrom zvani „još jedan početak radne nedelje”, svojevrsni šok nakon povratka na posao, naročito posle praznika ili odmora. Ako promenite stav i preduzmete nekoliko jednostavnih koraka, možete pretvoriti ponedeljak u petak, savetuju stručnjaci
Više smeha, manje žalopojki

Za početak, recite sebi da će dan na poslu biti sjajan i da baš ništa neće moći da vas iznervira. Tako ćete zaista privlačiti pozitivnu energiju, ali i biti hladnokrvni prema nerazumnim rokovima ili ogovaranju kolega.

- Generalno bi trebalo da se suzdržite od tradicionalnog srpskog sporta - kukanja na radnom mestu - jer time nećete ništa postići, samo ćete biti još nesrećniji i manje motivisani – kaže psihoterapeut Aleksandra Janković.

Foto: Shutterstock

Ako se često smešite, svima ćete poboljšati raspoloženje

Takođe, ako se često smešite, svima ćete poboljšati raspoloženje i učiniti radnu atmosferu znatno kvalitetnijom. Svaki dan na radnom mestu biće mnogo prijatniji ako sebe naterate da se što češće sklanjate od računara.

Rasteretite se

- Idealno bi bilo da odete u šetnju ili na kafu sa omiljenim kolegom/koleginicom, na svež vazduh i opustite se barem nekoliko minuta - dodaje psihoterapeut i napominje da je pametno da sve obaveze koje možete da obavite u četvrtak ili petak ne ostavljate za ponedeljak.

Foto: pexels.com

Nakon posla se prošetajte ili svratite na kafu 

- Učinite početak radne nedelje posebnim i tako što ćete sebe častiti nečim lepim. Recimo, pripremite naročito ukusan ručak za posao ili se u ponedeljak dogovorite za zabavan izlazak, šetnju ili šoping. Ne morate ništa da kupite, dovoljno je da probate stvari, što skuplje, to bolje, a na kraju prodavačici saopštite da vam ništa ne odgovara - uz osmeh poručuje Aleksandra.

Muzika i fotografije

Da bi vam dolazak na posao bio što manje stresan, radno mesto ukrasite fotografijama članova porodice, prijatelja, kućnih ljubimaca ili mesta koje biste voleli da posetite. Opuštajuća muzika takođe će vam poboljšati koncentraciju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija